Här huserar ett fruntimmer som börjat blogga på gamla dar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in. Hemmet, familjen, Jämtlandsstugan, trädgård men framför allt kommer nog mitt pysslande att ta överhanden.

onsdag 25 september 2013

Frustrerad

Ja, jag är frustrerad och irriterad på mig själv just nu...  Fick bara för mig att jag skulle titta lite på olika mappar till bloggen en dag och vips så hade jag klantat till det och fått dit en mall som jag inte tänkt..
Teknisk har jag aldrig varit så jag har ingen aning om hur jag ska få till det igen som jag vill ha det..  Största problemet är att om jag nu vill lägga en bild i högerspalten så blir den enormt stor..
Jag får sätta mig med "gubben" en dag för han kan nog få till det, hoppas jag..

Vädret som vi alltid pratar om har varit lite till och från men allt som oftast hela September har jag kunnat sitta på balkongen med diverse pyssel....
Igår kväll fick vi faktiskt stänga balkongdörren för det kändes att det kom andra vindar och i morse såg det ut så här..
Jag förstår inte var dagarna tar vägen men än så länge lyckas jag fylla dem med massor av olika pyssel och aktiviteter...
Dagen börjar jag oftast med 30 minuter på den här tingesten..
Det är vårt gåband som står och blockerar dörren ut mot altanen..  Jag gillar att ha det där för då öppnar jag dörren så det känns som om jag är utomhus :) och ändå kan ingen se mig när jag flåsar på där..
Dessutom kan Knutte vara där ute medans jag svettas på bandet..
Här på bilden hänger "Paddan" där på skärmen men numera lyssnar jag alltid på ljudbok i telefonen när jag traskar på bandet..
Världens bästa app "Storytel" där man får lyssna på hur många böcker man vill för 169 kr i månaden. Dessutom har "gubben" och jag ett gemensamt konto.
Nackdelen är att alla uppläsare är långt ifrån bra... Stefan Sauk är min stora favorit för tillfället..
Jag håller på att höstpynta mitt fönster och då har jag bl.a. snappat upp ett tips till ljus-slingan... Små snöstjärnor har jag virkat och satt på varje liten lampa.. Det mest praktiska med dessa snöflingor är att när sommaren kommer kallar jag dem för blommor :)
Ett tunt svart garn fick bli en enkel sjal och hjärtat är av ståltråd med virkat buntsnöre runt..
Alla de här pysslen är så enkla att sitta med när man har Stefan Sauk i öronen..
Önska mig nu lycka till så att vi lyckas fixa till bloggen som jag vill ha den..

Kram  Maidi

tisdag 17 september 2013

Nu är den här

Ja, nu får man allt säga att den är här, den där hösten som alla pratar om.
Vi sitter fortfarande stundtals på balkongen där vi har tak över huvudet men på altanen är det mest bara blött nu.
Den höll i sig ända tills i Söndags, sommaren i alla fall.
Sen vi blev av med torpet måste vi ju se till att fylla helgerna med andra saker så ibland åker vi ut och hälsar på folk.
I Lördags var det "gubbens" systerdotter som fick den stora äran.
Hon har bott i Norrköping i 25 år men nu har hon fått jobb på Tjörn och nyligen flyttat dit.. 
Vädret var strålande så vi tog med picknick-korgen ner till den s.k. nybyggda kanalbryggan.
Somliga kunde inte hålla sig, utan plaskade i vattnet en stund.
En fikastund här i solen var riktigt härligt.
Vårt s.k. matsalsbord får stå ut med det mesta.. Nu har jag fyllt det med diverse pryttlar.. Jag ser att det mesta är ljus av alla sorter och det kommer ju att behövas snart.
Vi har äntligen gjort oss av med vårt gamla vitrinskåp och väntar nu på en ny Apotekardisk som är beställd..  Pryttlarna får ligga här så länge.
Hela sommaren har det kommit in flugor och en del getingar  men härom kvällen hade vi besök av en alldeles för stor Spindel..  Jag vet inte var "gubben" gjorde av den men jag ville inte gå ut i köket så länge den var kvar..  Hur kan en harmlös spindel ge såna rysningar, kan man undra.
Det känns som att det kommer att gå fort nu tills vinterkylan tränger in  och då blir man ju ofta kall om fötterna..
Jag gjorde mig ett par tofflor och de var så roliga och enkla att virka framför TV:n så det blev 3 par.. 
Ofta är jag lite sån, varför inte göra flera stycken när man ändå håller på.
Restgarner har jag ju faktiskt gott om :)
Kram på er

Maidi


onsdag 11 september 2013

Dimma

Idag är det så dimmigt så jag ser inte andra sidan vägen ens. Vi har hittills haft ett underbart höstväder ända sen vi kom hem från Jämtland.. Nu verkar det som om hösten smyger sig på mer och mer..
I lördags var det dags för en ny träff med gamla kollegor.  Varje höst har vi haft en stor friluftsdag i Skatås som är ett stort friluftsområde här i stan och nu skulle årets vara.
Massor med olika tävlingar, tipspromenad och en stor grill-buffé stod på programmet, men jag tycker ju som vanligt att det roligaste är att träffa alla gamla vänner..
Vädret var perfekt men det visste jag ju inte några dagar innan så därför snabbvirkade jag en gallersjal som jag lätt skulle kunna svepa in mig i..om det blev kyligt.  Den blev aldrig upptagen ur väskan :)
En annan dag var min gubbe på tjänsteresa till Varberg och då passade han på att besöka en annan kollega där.. Då kom gubben hem med dessa härliga grönsaker från kollegans växthus..  En bananplanta fick vi också adoptera.. Hoppas nu bara att jag inte tar död på den..
Längesen jag hade något recept här på bloggen så här kommer ett..   Jag har kikat en del på LCHF och tycker det ser ut som att man får äta mycket gott..  Jag har också testat en del recept och det här kan jag rekommendera.. Jag brukar tycka att Lax kan vara ganska torrt men de här biffarna blev verkligen saftiga och smakrika.
Syns det inte kan ni klicka på bilden så blir den större..
Jag är så glad över släktingar och vänner som håller mig uppdaterad om vad som händer där uppe i vår Jämtlandsstuga.
Nu i helgen t.ex. var Bosse och hans hantlangare där och jobbade.. Fönstren ner mot sjön sitter nu på plats på Friggeboden och även målningen är på gång..  
Lite trist är det att vi inte kan åka varje helg till vårt ställe men det är roligt att få bilder..
Nu ska jag masa mig upp ur sängen och se vad den här dagen har att erbjuda..

Kram på er
Maidi

onsdag 4 september 2013

Sommar igen

Härom dagen trodde jag allt att hösten kommit på allvar men nu får jag tänka om igen. Riktigt högsommarväder har vi nu så det blir mycket handarbetande både på altanen och balkongen. Jag går emellan eftersom solen märkligt nog flyttar på sig..
Några har faktiskt undrat om jag inte "gjort" något  under semestern och visst har jag det men så mycket handarbete blev det inte.
Förra sommaren hade jag madrass-slakt på 2 madrasser men jag visste att det fanns en kvar som väntade på mig i år.
Jag blir lika förvånad varje gång över vilken märklig stoppning det är i såna här gamla madrasser.  Nu har jag tvättat tyget och här hänger det tills jag kommer på vad jag vill ha tyget till. Tyget från de andra 2 ligger i skåpet och väntar de med..  Jag kan ju inte bara slänga de fina gamla tygerna.
Lillstugan och friggeboden blev ju målade och då blev det lite pill med fönster. Jag märkte att jag inte är någon hejare på att kitta fönster men jag tror det ska hålla i några år i alla fall.
En liten gammal byrå som hängt med sen jag var liten fick också lite ny färg.
Både  den här byrån och ett annat litet skåp har min pappa gjort så visst skulle de vara kvar.. Det andra lilla skåpet är en finurlig sak för på framsidan är det små lådor  och på den andra sidan gömmer sig ett litet barskåp. Jag är inte säker på att det syns så bra men där finns plats för 4 flaskor och några snapsglas.
En liten utomhusmobil med gamla prismor knåpade jag ihop en regnig dag.
En dag när vi var hemma hos syrran skulle hon på kalas och då tog hon fram sin "aftonväska" .  Jösses vad jag blev förvånad att den fanns kvar.. En silvrig liten väska som jag gjorde till henne  när jag var tonåring.. Att hon hade den kvar och fortfarande använde den var ju ännu mer otroligt.  Duken gjorde jag också till henne då en gång för länge sen.
Det är ju många som pyntar sina trädgårdar med olika saker och en vanlig grej är att det står en gammal cykel på tomten som är fylld med blommor..
I ett gammalt skjul där uppe i närheten av vår stuga hittade jag 2 gamla perfekta cyklar. Jag frågade ägaren till skjulet om jag kunde ta en av cyklarna och det gick bra, så nu står den ena på vår tomt och den ska bli fint smyckad nästa sommar.
Härligt rostiga är dom :)
En annan sak som kanske visar lite var jag fått mitt pysslande ifrån är de gamla fina lamporna som hänger i vår källare..  Redan då i början av 60-talet körde min pappa med återbruk. En stor kaffeburk fick bli lampkrona.
Javisst, blev det en del gjort men inte de handarbeten jag hade med mig så några av dom har jag gjort klart sen jag kom hem.
Kuddarna av romber har fått en plats i soffhörnan.
Och bonaden som ska hänga i den nya friggeboden har jag också fått klart..
Nu kom jag ju på en annan sak som jag prövade på.   Vi hälsade på hos min kusin Egon som är en hejare på finsnickeri.. Han gör så mycket fint och han tyckte att jag skulle pröva på att svarva i hans lilla snickarbod..
Många av verktygen han använder har han tillverkat själv.
Jösses så roligt det var.
Lite stolt var jag allt över min början till en nyckelring.
Ja, det här var lite av det jag pysslade med under Jämtlandsvistelsen..

Kram på er
Maidi

måndag 2 september 2013

Regntunga skyar

Ja, idag passar det väldigt bra att sitta inne i soffan och blogga lite.
Sen vi kom hem från semestern har det varit kanonväder mest hela tiden så datorn har fått vara ifred för mig..  Finns ju annat att göra när solen skiner.
Förra veckan var jag ute med gamla arbetskamrater både på Torsdag och Fredag och det var så roligt eftersom det är så länge sen jag träffade de flesta av dom.
Jag fick lite pikar då om att jag uppdaterar för sällan här på bloggen :)
I Torsdags var vi i alla fall ett litet gäng som var ute och åt och någon öl slank väl också ner.
Alla är inte med på bilden tyvärr men oj så roligt det var att träffa dom igen.
Helt plötsligt kommer sonen och hans kompis förbi också.
På Fredan gjorde vi en repris från förra hösten.. Ett litet gäng åkte med båten Trubaduren på skaldjurskryss i södra skärgården..
Vi åt så mycket och de flesta av oss var nog framme och fyllde på tallrikarna 3-4 gånger var.
När inte serveringspersonalen uppträdde spelades härlig musik..
Vädret var perfekt. Det kom någon skur men sen sken solen så fint igen..
Vädret idag är som sagt inte det bästa här hos mig och nu börjar man verkligen känna att hösten knackar på dörren.. Får väl snart göra en inventering i ljus-förrådet för det blir rejält mörkt på kvällarna nu..

Kram på er alla
Maidi

Bloggintresserade

Bloggarkiv